Materyal analiz testleri organik ve inorganik materyaller temel alınarak analiz gerçekleştirmektedir. Bu analizler sayesinde kısa bir süre içerisinde materyalin hedeflemiş olduğu amaca hizmet edecek şekilde tasarlanıp tasarlanmadığı da gözden geçirilebilecektir. Materyal analiz testlerinin adımlarında FTIR teknolojisi uygulanmaktadır. Kızılötesi titreşim metodu ile uygulama aşamasına geçilmektedir. FTIR analiz adımlarının hemen sonrasında size hem kimyasal yapı ile alakalı olarak bilgi verilecektir hem de bunun ile alakalı hazırlanmış kapsamlı bir rapor da sunulacaktır.
Materyal Analiz Testleri Nasıl Yapılır?
Materyal analiz testleri organik, inorganik ve polimerik dokularda uygulanabilmektedir. Hedeflenen ve belirlenen tüm kıstasları dikkate alır bir biçimde analizin yapıldığı ve sonucun da onaylanacak şekilde tasarıma entegre edildiği durumlarda seri üretime geçilebilir. Materyal analiz testleri sadece seri üretime geçmeden önce değil hem sonrasında hem de sırasında da uygulanabilmektedir. Bu tür aşamalarda sorun meydana gelmeden materyal analiz testlerinin adımlarının yerine getirilmesi genel verimliliği üst seviyeye çekecektir. Materyal analiz testlerinin adımlarını yerine getirilirken sadece ulusal standartlar değil uluslar arası kıstaslar da incelenmektedir. Materyalin hangi maddelerden oluştuğu bağ dokusunun beklenen düzende olup olmadığı, ürünün herhangi bir istenmeyen madde içerip içermediği bu aşamada tahlil edilmektedir.
Materyal Analiz Testlerinin Detayları Nelerdir?
Üretim aşamasında, sonrasında ve sırasında ürün durumunun analiz edilmesi için uygulanan en temel yöntemler arasında materyal analiz testleri kendini göstermektedir.
- Materyal analiz testleri kapsamında istenmeyen kimyasal içeriklerin olup olmadığı en temel kıstaslar arasında kendini göstermektedir.
- Üründe yer alan katkı maddelerinin tanımlanması konusunda da detaylı bir inceleme yapılacaktır. Bu katkı maddelerinin ne olduğu ve ne oranda bulunduğu da analizin asıl hususları arasında bulunur.
- Üründe oksidasyon kat sayısına dair de bilgilendirmeler sunulmaktadır. Bu oksidasyon kat sayısına dair bilgilendirmelerin yapılması uzun süreli kullanıma uygun olup olmadığı konusunda yardımcı bir kriter olacaktır.
Materyal test aşamalarına göz atıldığı zaman verimliliğin ne derece yüksek olduğu fark edilmektedir. Yapmış olduğumuz testlerde bir yanılma payının olmaması için aynı konuda kapsamlı ve tekrarlı testleri de uygulamaktayız. Bu şekilde hataya yer vermeden tüm materyal analiz testlerinin adımları yerine getirilecektir.
Araştırma ve Geliştirme Testleri
Materyal analiz testlerinin sıklıkla uygulandığı ve tekrarlandığı aşamalardan bir diğeri de ArGe testleri olarak da tanımlanan süreçtir. ArGe testleri kapsamında ürünlerin temel kimyasal ve teknik yapıları göz önünde bulundurulmaktadır. Bu aşamada ürünün hedeflemiş olduğu amaca uygun bir biçimde gerekli olan incelemenin yapılıp yapılmadığı ve tasarımın vaat ettiği unsurları karşılayıp karşılamadığı analizin ana unsurlarındadır. Henüz araştırma ve geliştirme adımında bu tür aşamaların kat edilmiş olması ürünün çok daha nitelikli bir biçimde tasarlanmasını mümkün kılmaktadır. Bu şekilde tasarımda ve tasarımı oluşturan tüm aksamlarda hatanın minimum seviyeye indirilmesi ana amaçların başında gelmektedir.
Teknolojik Envanter
Firmamızı piyasada yer alan diğer kurumlardan ayıran en temel özellik testlerin büyük bir hassasiyet ile tamamlanması için geniş ve verimli bir teknolojik envanterin hazırlanmış olmasıdır. Bu teknolojik envanterin hazırlanma aşaması ile alakalı olarak global manada test alanında yaşanan gelişmelerin en yakından takip edildiği de belirtilmelidir. Teknolojik envanterimizi sürekli olarak güncellemeye devam etmekteyiz.
Materyal Analizn Testleri Raporlama Süreci
Materyal analiz testleri laboratuvar sonuçlarına ek olarak bir de raporlama süreci başlatılacaktır. Bu raporlama süreci sayesinde kişilerin en kısa zaman dilimi içerisinde ürüne dair hangi unsurların standartlara uygun olduğu hangi unsurların standartları ihlal ettiği ile alakalı bilgilendirme yapılacaktır. Raporda genel standartlara aykırı bir durumun olması halinde neden bu ihlalin söz konusu olduğu da bildirilecektir.